In implantologia dentara, medicii implantologi folosesc doua tipuri de implanturi dentare, si anume: implantul dentar intraosos si implantul subperiostal.
Implant dentar intraosos
Implantul intraosos este cel mai utilizat implant dentar si consta in inserarea in osul maxilar, pe cale chirurgicala, a unei bucati (de tip surub) realizate din titan. Dupa vindecarea gingiei afectate, se va efectua o alta interventie chirurgicala, care va consta in ancorarea unui stalp suport de implantul original. De acest stalp se vor sprijini unul sau mai multi dinti artificiali.
Implant dentar subperiostal
Implantul subperiostal este un implant dentar utilizat mai putin si consta in inserarea unui cadru metalic in osul maxilar, direct sub tesutul gingival (pe osul maxilarului). In perioada de vindecare a gingiei, cadrul metalul se fixeaza in os. Pe acest cadru metalic se vor atasa ulterior stalpi suport, care vor iesi din gingie, si de care se vor sprijini mai apoi dintii artificiali.
Exista de asemenea si posibilitatea de implant dentar transosos pentru pacientii a caror structura osoasa nu permite implantul intraosos, insă aceasta varianta este mai rar abordata de medicii implantologi.
Implantul intraosos este cel mai utilizat implant dentar, atunci cand pacientul are un maxilar sanatos, potrivit acestui tip de implant. Exista mai multe forme de implanturi dentare intraosoase, si anume:
- implantul dentar de tip radacina (sunt cele mai comune implanturi, fiind recomandate pacientilor care au o structura osoasa adecvata)
- implantul de tip placa (mai rar folosit, acesta fiind totusi principala alternativa la implantul de tip radacină)
- implantul de tip cadru (utilizat indeosebi pentru pacientii cu pierdere semnificativa a masei osoase)
Consultati si:
Vezi mai multe informatii utile despre implanturile dentare.
SOLICITA OFERTA IMPLANT DENTAR